Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Interrupce

Dobrý den, kamarádka podstoupila před 14 dny miniinterrupci a gynekoložka jí řekla, že po 40. roce věku již zákrok neplatí. Chci se zeptat, jestli je platba zákroku ovlivněna pouze věkem nebo i počtem porodů. Já mám 4 děti, je mi 39 let a zřejmě jsem těhotná. Podstoupila bych interrupci. Děkuji Hlaváčová

Odpovědi na otázku

40let
hradí to pojišťovna
Neplatí se až po 40 letech ...
platí pojišťovna
počtem dětí by to bylo v případě. že by lékař další porod nedoporučil, ale po 40 to platí pojišťovna
po 40tce hrado poistovna
Do čtyřiceti sama.
do 40 sama, pokud nenařídí lékař-to je hrazeno
Do 40ti sama.
Do čtyřicítky sama
Do 40ti let si to hradí žena sama.
Interrupci si hradí žena DO 40 let sama, pokud není indikována lékařem.
Do 40 let si to žena platí,pak již ne.Hradí to pojišťovna.
Bohužel se to platí,na počtu dětí to nezávisí.
Po sepsání žádosti vás gynekolog pošle k praktickému lékaři nebo k internistovi k předoperačnímu vyšetření. Jsou však i místa, kde se toto vyšetření nepožaduje. Potom je potřeba si domluvit v nemocnici termín zákroku. Zároveň tady zřejmě dostanete složenku k zaplacení celého výkonu. Ceny se liší v závislosti na nemocnici a délce těhotenství. Musíte počítat s cenou mezi 1500,– a 4000,–, dvě až tři stovky může stát i výše uvedené předoperační vyšetření. Do šestého týdne se provádí takzvaná miniinterrupce (odsátí děložní sliznice), která je šetrnější a pohybuje se spíše u té dolní hranice, mezi šestý a dvanáctým týdnem se provádí klasická kyretáž a je spíše potřeba počítat s horní hranicí. Obecně na interrupci čím dříve, tím lépe, zdravotně i cenově. Po dvanáctém týdnu je přerušení těhotenství zákonem povoleno jen ze zdravotních důvodů. Jsou známy případy, kdy pacientka po dvanáctém týdnu opakovaně tvrdila, že pokud jí zákrok nebude povolen, spáchá sebevraždu a indikace nakonec byla z psychiatrických důvodů. Ovšem záznam z psychiatrie by vám nemusel zrovna prospět například při žádosti o zbrojní průkaz nebo u některých náročnějších zaměstnání, kde je vyžadována zdravotní a psychická způsobilost.
Interrupci si hradí žena DO 40 let sama, pokud není indikována lékařem. Ženám starším 40 let je pro vyšší rizika genetických vad u plodu hrazena zdravotní pojišťovnou.